Mijn naam is Willeke Paauwe. Textiel is mij als kind met de paplepel ingegoten. Mijn moeder had al op jonge leeftijd een eigen modevakschool in Zeist. Later heeft zij samen met mijn vader tot hun pensioen een stropdassenatelier gehad dat landelijk bekend was om de door hun zelf ontworpen embleemdassen.

Zelf was ik naast het helpen en later werken in het atelier altijd bezig met lapjes. Zelf poppenkleertjes naaien en borduren. In mijn avonduren heb ik de opleiding costumière, coupeuse en naailerares gedaan.

Van 2000 tot 2002 volgde ik de opleiding creatieve handvaardigheid in Amsterdam. Alle aspecten van creativiteit kwamen aan bod; druktechnieken, werken met hout, metaal, gips en keramiek, maar ook textiel kwam aan bod, o.a. batikken. De liefde voor de textiel kwam weer naar boven.

Na het volgen van diverse viltcursussen was de liefde voor het werken met vilt geboren. Ik laat mij iedere keer weer verleiden om naar hartenlust te experimenteren met zijde en wol in verschillende kleuren en technieken.
Naast vilt is textiel voor mij nog steeds een ontspannende uitlaatklep en een manier om mij zelf creatief te ontwikkelen.

Sinds november 2015 ben ik samen met Mathilde Pielkenrood co√∂rdinator van de VKG ( Viltkontaktgroep) Noord Holland-Flevoland. Wij organiseren 4 keer per jaar een regiodag en overleggen met het landelijke bestuur. In 2016 bestond de VKG 25 jaar en was er een prijsvraag uitgeschreven: Maak een “feestbeest”. Met onze pauw hebben wij de publieksprijs gewonnen.